Açıklama
Kuru fasulye sağlıklı beslenme diyetleri için de rahatlıkla tercih edilebilecek bir yiyecektir. Protein ve anorganik tuzlar açısından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı olmaktadır. Kuru fasulye sinirleri de kuvvetlendirir.
Kuru fasulye, nohut, barbunya gibi sindirimi zor olan karbonhidratları içeren kuru baklagiller, kan şekerinizin daha uzun süre dengede kalmasını sağlayarak gerginliğinizin tırmanmasını engellemeye yardımcı olur. Kuru Fasulyede bulunan Omega-3, bir diğer ismiyle ‘alfa linolenik asit’, vücudun enerji üretimine katkıda bulunur. Bu nedenle Omega-3’ten zengin bir beslenme programı yorgunluğu giderip, kavrama gücünü ve hareket kabiliyetini artırarak kalp, şeker, tansiyon, romatizma, Migren Ağrıları ve cilt problemlerine iyi geliyor.
PİŞİRME ÖNERİSİ: Soğuk suda 10-12 saat aralığında ıslatın. Düdüklü tencerede 15 dakika veya normal tencerede 30-40 dakika aralığında haşlayın.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.