Genel

Mercimek Çorbası Tarifi

MERCİMEK ÇORBASI HAZIRLANIŞI:

Mercimek çorbası evlerimizde en çok pişen çorbalardandır. Özellikle kış günlerinin vazgeçilmezi, mutfaklarımızda her hafta bir kez kaynayan nefis bir çorba. Yanında limon ile birlikte büyük küçük herkesin sevgilisi…
Mercimek çorbasının çok farklı çeşitleri var, düdüklüde pişeni de var süzme mercimeği de tüm mercimek çorbası tariflerimizi inceleyebilirsiniz. Bizim evde de farklı farklı şekillerde pişer ben en sevdiklerimden bu tarifi paylaşmak istiyorum.
Bu tarifte soğan, un, salça önceden güzelce kavrulur ve diğer malzemeler eklenerek çorba pişmeye bırakılır. Un sevmeyenler yerine bir patates kullanabilirler, un ve patates çorbanın kıvamının daha koyu olmasını sağlayacaktır. Hemen hemen her çorbaya kemik suyu ya da tavuk suyu kullanırım. Özellikle oğlum doğduktan sonra hiç sadece su kullanarak çorba yapmadım diyebilirim. Hem çok daha lezzetli oluyor hem de besleyici. Şimdi gelelim mercimek çorbasının yapımına;

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • Yarım yemek kaşığı biber ya da  domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 2 litre sıcak su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir